top of page
pexels-divinetechygirl-1181263.jpg

Det manglende led i vestlige ESG-rapporteringsplatforme: Indsamling af data fra kinesiske forsyningskæder

Næsten dagligt modtager jeg e-mails fra startups, der ønsker at sælge mig en ESG-rapporteringsplatform. Alle kan de sikre overholdelse af alle europæiske regler og levere flotte og brugervenlige dashboards.

Når jeg modtager disse e-mails eller LinkedIn-beskeder, svarer jeg altid og beder om detaljer for, hvordan de vil indsamle forsyningskædedata i Kina? Og der slutter samtalen uvægerligt…

Lokal tilpasning afgørende

Det er relativt nemt at bygge et system, der automatisk læser elregninger (på et europæisk sprog) og beregner scope 2-emissioner for nogle få steder i Europa. Antal ansatte, fly- og hoteldata ligeledes. Scope 3-emissioner fra din fabrik i Kina er en helt, helt anden historie, for ikke at nævne de virksomheder, der skal have data fra f.eks. 200 leverandører i en kompleks kæde.

To grundlæggende årsager er, at systemer skal være på kinesisk og hostes på lokale servere. Allerede der får de fleste SMV-virksomheder nervøse trækninger.

Data skal rapporteres oftere

For at komplicere databehovene yderligere, skal man kunne dokumentere reduktion af emissioner for at være CSRD-kompatibel. Årlige data vil ikke være tilstrækkelige til at holde din virksomhed opdateret gennem året, så hvis fremstilling i Kina er en vigtig del af dine emissioner, skal du se på hyppigere rapportering af data.

Man skal altid passe på med at sige, at noget er umuligt, men uden dyb forankring i Kina eller tæt samarbejde med kinesiske udbydere er det ekstremt vanskeligt for ESG-tech-virksomheder i Europa eller USA at indsamle kvalitetsdata fra Kinas forsyningskæder.

Hjælp på vej

Den gode nyhed for mange DI-medlemmer er, at der er mange ESG-rapporteringsplatforme også i Kina. Typisk er de blevet udviklet sammen med sektor-eksperter med produktions- og forsyningskædeproblematikken i tankerne. Herunder overvågning af elforbrug og kilder i ”real-time”.

Hvor det således er meget svært at finde en vestlig one-size-fits all datapartner, er det fuldt ud muligt at samarbejde med lokale kinesiske partnere om datarapportering, der kan integreres i en vestlig løsning, for at styrke compliance og forbedring af ESG-performance.

Kinesiske startups har absolut set de samme behov som dem i Europa og USA, men de fleste af dem har ikke en engelsk hjemmeside (eller en hjemmeside overhovedet, da en officiel WeChat-konto kan være tilstrækkelig i Kina).

At finde vej til og connecte med sådanne relevante partnere er ét af de områder, vi arbejder meget med på DI’s Shanghai kontor. Det gælder ift. emissioner, CBAM standarder og i stigende grad CSRDDD udfordringer (EUs nye due diligence direktiv).

Tag endelig kontakt, hvis disse udfordringer ringer en klokke hos din virksomhed.

Contact us for help!

Reach out if you want support with your ESG efforts in China. At Danish Industry we have systems (in Chinese) and partners to help.
​

Click here to send an email

CBAM relevant articles

Other ESG services

Below are some of our different ESG resources to help you with your ESG efforts in China.

ESG online courses 

course screenshot 7.png

Danish Industry has developed three online ESG courses to help companies, and their employees better understand relevant ESG topics. These include introduction courses to ESG, CSRD, and Carbon emissions reductions.

Offline training events

Image_20240308142306.jpg

We have developed offline training events to help introduce concepts such as ESG and SDGs in the chinese setting.

CBAM China services

pexels-pixabay-162601.jpg

As we are located in Shanghai, we have expertise and partners who can help you with collecting your CBAM data in China.

Contact 

Please contact Glen Mikkelsen or Heidi Berg for more information on ESG services.

Glen Mikkelsen

Glen Mikkelsen

Managing Director

Danish Industry, China.

E-mail:

Click here to send email
M: +86 139 1778 4076

Heidi Berg

Heidi Berg

ESG and Sustainability Director,

Danish Industry, China
E-mail:

Click here to send email
M: +86 132 48 30 7281

bottom of page